Aktuális VEKOP pályázati lehetőségek

A Közép-Magyarországi régióban jóval kevesebb összegekhez juthatnak hozzá a pályázók. A VEKOP keretében szintén 14 felhívás nyílik meg, összesen 21,18 milliárdos kerettel. A lentebb látható táblázatban foglaltunk össze a nemsokára megjelenő pályázatokat, keretösszegeit, illetve a megnyitásuk dátumait.
Nyáron is ömölhet rád az uniós pénzeső
A legnagyobb keretösszegű az Idegen nyelvi készségek fejlesztése pályázat, melynek keretösszege 2,5 milliárd forint és célja, hogy a magyarországi felnőtt lakosság minél nagyobb aránya vegyen részt idegen nyelvi képzésben és lehetősége nyíljon a munkaerőpiaci szempontból releváns idegen nyelvi készségek megszerzésére. Erre a pályázatra csak szakképzési centrumok nyújthatják be a kérelmeiket várhatóan június elsejétől.Emellett az üzleti infrastruktúra fejlesztésének támogatására Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázhat 2,3 milliárd forintra, melyet ipari parkok, tudományos és technológiai parkok, logisztikai és innovációs központok fejlesztése, iparterületek kialakítására használhat fel.A Közép-Magyarországi régióban is támogatják a vállalkozások munkahelyi képzéseit. Itt mind a nagyvállalatok, mind pedig a kkv-k pályázhatnak június elsejétől a képzések támogatására. A kkv-k rendelkezésére álló keretösszeg 1,84 milliárd, míg a nagyvállalatoknak összesen 1,6 milliárd forint jut a munkavállalóik készségeinek fejlesztésére. A pályázatok részleteiről korábbi cikkünkben számoltunk be.

Továbbá az alapellátás és népegészségügy rendszerének átfogó fejlesztésére 1,7 milliárd, a betegbiztonság növelését célzó komplex infrastrukturális fejlesztésekre 1,5 milliárd, míg az egészségügyi humánerőforrás-fejlesztés 1,15 milliárd forint jut.

Forrás: Portfolio